Kunststof vierkante palen

Kunststof vierkante palen

Kunststof vierkante palen zijn gemaakt van recycled kunststof materiaal van hoge kwaliteit. De Govaplast kunststof vierkante palen hebben de uitstraling van hout, maar zijn, in tegenstelling tot hout, onderhoudsvrij. Dat betekent dat u er na plaatsing geen omkijken meer naar heeft.

Voordelen 

Kunststof heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van hout. Kunststof is onderhoudsvrij, er ontstaan geen splinters en het kunststof is niet gevoelig voor schimmels en insecten. Kunststof is milieuvriendelijk en hufterproof.

Smit-ecodesign logo

Productieproces

De grondstoffen worden gemalen en daarna gemengd en onder een hoge temperatuur samengesmolten. Om te zorgen dat de gerecyclede kunststof vierkante palen een homogene kleur krijgen wordt het materiaal bij de productie in de massa ingekleurd. De afwerking van het materiaal zorgt voor een generfde en licht glanzende structuur. De kwaliteit van de kunststof vierkante palen wordt onder andere bepaald door de hoge dichtheid die zich uit door een homogene kunststof mengeling en een vaste kern. Deze vaste kern maakt het mogelijk hogere technische vereisten aan het materiaal te stellen.

Bewerkbaarheid

Het bewerken van het materiaal is vergelijkbaar met het bewerken van houten producten. Het product kan geschroefd, bespijkert, gezaagd en geschaafd worden. Tevens is het mogelijk in het product te boren, geadviseerd wordt echter om dit op een langzaam toerental te doen.

Let op !!!

Kunststof is niet voor alle constructies geschikt. Het is minder stijf als bijvoorbeeld hout. Vooral bij grote overspanningen of wanneer u in de hoogte in moet, dient u rekening te houden met de materiaal eigenschappen.

Kleuren Govaplast

Vierkante palen

Tekens

Contact opnemen

Mocht er na het bekijken van onze website interesse ontstaan voor één van onze producten, gelieve contact op te nemen via onze contact pagina.Vermeld om welk product het gaat, en ik neem zsm contact met u op. Uiteraard kunt u ook contact met mij opnemen, ik ben bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur.

Smit-ecodesign logo