Kunststof planken en palen

Kunststof planken en palen

Onze gerecycleerde  planken en palen overtuigde al vele designer en aannemers omwille van haar extreme duurzaamheid en sterkte. Twee eigenschappen die in veel projecten noodzakelijk zijn. Voor meubelontwerpers en architecten werkt het kleurengamma bovendien inspirerend bij ontwerpen met een focus op duurzaamheid. Mooi straatmeubeliar, een onverwoestbare steiger, een stevige balk voor onder een airco-installatie, een stootkussen in de haven, een anti slipvloer…….., er zijn ontelbaar veel toepassingen waarbij de technische eisen hoog zijn en waarvoor onze producten een oplossing bieden.

Smit-ecodesign logo

Kunststof planken en palen

Slim alternatief

Kunststof planken en palen, ze vormen een slim alternatief voor hout of beton, zonder zelf ook maar enig hout te bevatten.Wij hebben balken van verschillende afmetingen, voor verschillende toepassingen, maar wel telkens in hetzelfde recycling materiaal dat geen onbekende is in de industrie, landbouw, tuinbouw en voor openbare en particuliere projecten.

Materiaal eigenschappen

Govaplast planken en palen hebben heel typische materiaaleigenschappen: ze zijn onder andere rotvrij, weerbestendig, onderhoudsvrij en makkelijk te bewerken. Er zijn zowel mechanische als chemische laboratorium testen gedaan, die bijvoorbeeld aantonen hoe het Govaplast materiaal reageert op chloor, vet of bleek middeleen aantal andere proeven die de Govaplast profielen hebben ondergaan zijn:

  • Brand proeven
  • Antislip proeven
  • Uitzettings proeven
  • Hardheids testen

Deze test/proef gegevens kunt u bekijken op :

Technische eigenschappen

Smit-ecodesign logo