Kunststof schutting

Kunststof schutting 

Govaerts Recycling, produceert sinds 1995 materialen in recycling kunststof, maar op de vraag van klanten naar een eenvoudig en stevig omheiningssysteem in hetzelfde materiaal, was tot op heden nog geen pasklaar antwoord. Vandaag stellen wij Gova-Wall voor, een milieuvriendelijke tuinomheining die geen onderhoud vereist. De planken uit gerecycleerd materiaal zijn volledig opnieuw recycleerbaar en duurzaam in alle betekenissen van het woord. De nadelen van hout, beton en houtcomposiet zijn weggewerkt. Bij natuurlijke schuttingen is het arbeidsintensieve onderhoud een probleem. Bij hout en houtcomposiet is de vervorming het struikelblok. Het gebruik van massieve palen en planken en alu profielen, biedt deze problemen het hoofd. Govawall is overigens ook zeer geluidisolerend (ca. 29 dbA). Met hetzelfde materiaal worden o.a.geluidswanden langs snelwegen gebouwd. Govawall is een kant-en-klaar systeem dat makkelijk zelf te plaatsen is, omdat de verschillende onderdelen zo ontwikkeld zijn, dat de assemblage ervan probleemloos en eenvoudig door een niet professional kan gebeuren.

Smit-ecodesign logo

Govawall schutting

Onderhouds arm

Kunststof schutting zijn vervaardigd uit hoogwaardig gerecycled kunststof. Door gebruik te maken van gerecycleerd kunststof krijgt de omheining eigenschappen die standaard tuinschermen niet hebben. Het materiaal is namelijk onderhoudsvrij, hoeft niet geschilderd te worden en scheurt niet. De massieve kunststof schutting zijn ook nog eens rotvrij, splintervrij en niet vatbaar voor insecten en schimmels.

Uitstraling

De gerecyclede kunststof schutting zijn vervaardigd uit een mix van HDPE, LDPE en PP. Deze materialen worden onder hoge temperatuur samen gesmolten en zorgen voor een mooie, licht glanzende generfde en knoestvrije structuur. De planken zijn in de massa gekleurd en hebben een hoge dichtheid en vaste kern. Het materiaal is te behandelen als hout en kan dus geschroefd, gezaagd, gefreesd en geschaafd worden.

 De voordelen

Het materiaal van de kunststof schutting heeft een hoop positieve eigenschappen: – het design van het gerecyclede kunststof schutting is uniek.

  • Kunststof materiaal is volledig onderhoudsvrij
  • Duurzaam
  • Rotvrij
  • Geluidsisolerend
  • 100% recyclebaar
  • Er wordt gebruik gemaakt van massieve profielen
  • De beschikbaar hoek is van 70° tot 290°

 Toepassingsmogelijkheden

De gerecyclede kunststof schutting kunnen worden toegepast als tuinomheining, maar ook als afscherming van bijvoorbeeld de verzamelplaats van afvalcontainers op een camping. De schermen worden ook gebruikt als afscheiding van het woonerf, of als afscherming van fietsenstallingen.

Gova plast home logo